Lichaamsgerichte therapie

Lichaamsgerichte therapie

<< Je lichaam liegt niet, is altijd eerlijk.
Je lichaam is altijd in het NU, maar draagt de herinnering van vroeger met zich mee.
Hierdoor kan je nu aanpakken wat vroeger is verstoord
 >>

Je lichaam is een opslagplaats van alle bewuste en onbewuste ervaringen en emoties. Lichaamsgerichte therapie werkt vanuit deze holistische benadering.

Het “ vanzelfsprekende ” lichaam is in staat heel wat te verwerken of zich te herstellen. Wanneer de grens is bereikt geeft je lichaam signalen in de vorm van lichamelijke of psychische klachten.

Onze hedendaagse levensstijl zorgt ervoor dat we constant prikkels om ons heen ervaren. We leven vooral in ons hoofd en zijn het contact met ons lichaam kwijtgeraakt. We merken de signalen niet meer op of negeren ze, waardoor ons lichaam lichamelijke en psychische klachten steeds vaker laat weerkeren.
Stress, chronische pijnen, erge vermoeidheid (burn-out), migraine zijn maar enkele mogelijke hulpkreten van het lichaam.
Je lichaam, “ je lijf ” is een unieke bron van informatie over jezelf.

Lichaamsgerichte therapie gebruikt je “ lijf ” als toegangspoort om contact te krijgen met deze informatie. Tijdens het 8-weken traject is er ruimte om te onderzoeken waar vastgeroeste spanningen en patronen begonnen zijn.
Het is een geleidelijk bewustzijnsproces waarin je contact leert maken met je “ lijf ” en zijn (ont)spanning, je ademhaling, je levendigheid en kracht.
Met behulp van lichaamsoefeningen uit de bio-energetica, puls technieken en ademhalingsoefeningen begeleid ik je in het aangeven van grenzen, in het loslaten van spanningen en het (h)erkennen van emoties.

Stap voor stap zorgen nieuwe inzichten voor innerlijke groei. Door je te openen ontdek je je natuurlijke manier van “ zijn ”
Je voelt je weer goed in je lijf en kan met vernieuwde vitaliteit en stevigheid in het leven staan.

Wil je graag meer weten of het 8-weken traject iets voor jou kan betekenen? Dan ben je meer dan welkom voor  een kennismakingsgesprek.
Ben je bereid jezelf te ontmoeten? Dan ben je wekelijks of 2-wekelijks welkom voor een sessie .

Wat kan lichaamsgerichte therapie voor je betekenen?

Elk individu ervaart een levensloop gekleurd met bewuste en onbewuste ervaringen.
Het lichaam slaat deze informatie op , wanneer het teveel is om te verwerken dwingt het lichaam jou tot luisteren naar de signalen dat het jou geeft.
Je voelt je moe,uitgeput, ervaart steeds weerkerende klachten, je gemoedstoestand neemt je mee in een rollercoaster van fijne tot lastige emoties.
Gedachten in je hoofd lijken nooit te stoppen, je vraagt je af :Waarom voel ik me zo slecht? Waarom blijf ik geconfronteerd met deze klachten?

In jouw lijf zit jouw leven. Lichaamsgerichte therapie geeft jou de kans om oordeelloos te luisteren naar je lijf.
Onder begeleiding leer je via oefeningen uit de bio-energetica, pulstechnieken en ademhalingsoefeningen meer verbinding, contact te hebben met je lijf.
Het is een reis maken naar binnen en nieuwsgierig zijn naar wat er te voelen is.
Je krijgt meer lichaamsbewustzijn en helpt jou om beter te functioneren.

Hoe kan je dit merken?
Elk individu ervaart dit anders vanuit zijn eigen proces. Woorden die het effect van het traject kunnen weergeven zijn: ik voel me vrijer, blijer, positiever, energieker, in mijn kracht staan, bewuster…, een ervaring de verrijkend is……

Soms zie je niet meer waar je vastloopt omdat het zo een gewoonte, een patroon geworden is. Lichaamsgerichte therapie kan de nodige steun en handvat zijn om de volgende stap in je persoonlijke groei te zetten.

Maak vandaag nog een afspraak.
U bent altijd meer dan welkom voor  een kennismakingsgesprek.

De vicieuze cirkel van het beeld

Als ik blijf kijken zoals ik altijd heb gekeken
Blijf ik denken zoals ik altijd dacht

Als ik blijf denken zoals ik altijd heb gedacht
Blijf ik geloven zoals ik altijd heb geloofd

Als ik blijf geloven zoals ik altijd heb geloofd
Blijf ik doen zoals ik altijd heb gedaan

Als ik blijf doen zoals ik altijd heb gedaan
Blijft me overkomen wat mij altijd overkomt